Kovano željezo, ograde, rozete

Kovano željezo, ograde, rozete i drugi elementi

Kovano željezo s obzirom na svoj kvalitet je jedan od rijetkih materijala koji svoju primjenu nalazi već stoljećima, a i danas se vrlo često koristi.

Kovane dvorišne ograde, kovane stubišne ograde, kovane balkonske ograde, sigurnosne rešetke za prozore i vrata. Kovani stolovi, kovane stolice, nadstrešnice, samo su neki od mogućih proizvoda, koji se rade elementima od kovanog željeza. Vrhunske su kvalitete, dizajna i dugog roka trajanja. Mogu ispuniti sve želje dizajnera i investitora. Klasični su spoj snage i ljepote, pa tako uspijevaju odoljeti zubu vremena dugi niz godina. Nekad su se kovane ograde izrađivale pod kovačkom vatrom, bila je to neprecizna i mukotrpna izrada pojedinih elemenata, elementi su se zakivali međusobno, i rijetko je koji elemenat izgledao kao onaj prije njega.

Današnji proizvodi od kovanog željeza izrađuju se od različitih kovanih elemenata koji se međusobno učvršćuju varenjem ta ih činjenica ne čini manje ljepima, a moderne tehnologije ovu vrstu bravarske industrije čine jednu od najtraženijih na tržištu. Kovani elementi od kojih se danas sastavljaju kovane ograde nabavljaju se posebno, te se zavaruju na profile, većinom su napravljeni na specijalnim strojevima i svaki je dio indentičan onom prethodnom. Kovane ograde se na kraju vrlo često pocinčavaju, a zatim lakiraju specijalnim lakovima zbog kojih dobijemo efekt dotrajalog i antiktnog izgleda.

U želji da vam približimo i prikažemo našu ponudu elemenata iz kovanog željeza napravili smo i katalog. U ponudi su sve vrste elemenata kovanog materijala: tučeni profili, dekorativne kugle, rozete i pločice panti, kvake, razni umetci, cvjetovi, listovi, stupovi, paneli, kovani vrhovi, rukohvati, torzije, pleteni štapovi, rozoni, kopče, zakovice itd.

Kroz navedenu ponudu želimo Vam omogućiti da potrebe za ovom vrstom materijala riješavate na jednom mjestu.

elementi-iz-kovanog-željeza-2

Naš asortiman kovanog željeza omogućuje metalcima, kovačima, bravarima, proizvođačima vrata, ograda ili ukrasnih željeznih elemenata da izrade visoko kvalitetne proizvode od kovanog željeza.

Ostali elementi iz ponude kovanog željeza

Nudimo velik asortiman kovanih elemenata, kao što su rozoni, rozete, provrti, kovani štapovi, umetci, kovani paneli, rukohvati, kovani profili, cijevi, ljevani i kovani vrhovi, kape i poklopci, kugle, cvijetovi, listovi, kvake, panti, nosači, obujmice, cvirble,  i još mnogo toga.

Kovano željezo, ograde, rozeteKatalog kovanih elemenata
Preuzmite ili pregledajte jednim klikom!

Posjetite naš webshop