Politika “Kolačića”

Općenito

Zahvaljujemo vam što koristite jednu od web stranica naše tvrtke STROJOPROMET-ZAGREB d.o.o., Zagrebačka 6, 10292 Šenkovec, Hrvatska (u daljnjem tekstu “Strojopromet”):

(u daljnjem tekstu “web stranice”).

Ova Politika korištenja “kolačića” odnosi se na sve web stranice tvrtke Strojopromet. Korištenjem web stranica Strojoprometa slažete se s Politikom korištenja “kolačića”, bilo da pregledavate naše web stranice, ili davanjem eksplicitne privole, što god nastupi prvo. Strojopromet može ažurirati svoju Politiku korištenja “kolačića” u bilo kojem trenutku. Svakoj reviziji Politike korištenja “kolačića” slijedit će ažuriranje teksta o Politici korištenja “kolačića” i na web stranicama, u najkraćem mogućem roku. Potičemo vas da redovito provjeravate ovu stranicu zbog možebitnih izmjena.

Što su “kolačići”?

“Kolačići” su tekstualne datoteke koje se čuvaju na korisničkom uređaju, a nastaju posjetom web stranicama. Kada ponovno budete pristupili web stranici, Strojopromet može dohvatiti podatke s vašeg uređaja, a koji su se spremili u “kolačićima”.

Pomoću “kolačića” Strojopromet će vam osigurati bolje, pristupačnije i individualiziranije korisničko iskustvo, kao i prikaz web stranice (funkcionalni “kolačići”). “Kolačići” će nam također pomoći da provedemo analize svojih kupaca, pratimo posjete (analitičke svrhe), te poboljšamo svoje oglašavanje (marketinške svrhe).

Strojopromet, na svojim stranicama koristi svoje “kolačiće” (“kolačići prve strane”), ali dozvoljava i odabranim trećim stranama da instaliraju svoje “kolačiće” (“kolačići treće strane”) na korisnički uređaj. Ovom privolom slažete se s korištenjem “kolačića” Srojopromet web stranice i “kolačića treće strane”.

Naše će web stranice raditi najbolje, a vaše će korisničko iskustvo biti optimalno kada su “kolačići” s vaše strane dopušteni. Na taj ćemo vas način moći prepoznati kada nas ponovno posjetite, a “kolačići” će nam pomoći i da uočimo i ispravimo pogreške, te vaš posjet učinimo što ugodnijim i učinkovitijim. Dodatne informacije ćemo prikupljati samo ako se vi s time složite, npr. kod upisivanja podataka pri kupovini, kod registracije ili sudjelovanja u aktivnostima koje priređujemo.

“Kolačići” na našim stranicama

  • Nisu namijenjeni špijuniranju korisnika i NE prate sve njegove akcije na računalu
  • Nisu zlonamjerni dijelovi koda ili virusi
  • Nisu povezani s porukama koje niste odobrili
  • Nisu u mogućnosti pratiti vaše komande na tipkovnici (ne čuvaju vaše lozinke)

Njihova jedina svrha je poboljšanje korisničkog tj. vašeg iskustva.

Upravljanje dozvolama za korištenje “kolačića”

Odluka o tome želite li koristiti “kolačiće” potpuno je na vama, a potrebno je naglasiti da stranice rade optimalno samo ako su “kolačići” na vašem pregledniku ili na našoj web stanici omogućeni. Ako želite onemogućiti rad “kolačića” možete to učiniti u postavkama web preglednika koji koristite. I u slučaju kada onemogućite “kolačiće”, to se neće odnositi na sve obavezne “kolačiće” koji će se instalirati bez vaše suglasnosti.

“Kolačići” koje koristimo

Kolačić Opis Trajanje Tip
_ga Ovaj “Kolačić” instaliran je od strane Google Analytics. Služi za Kolačić se koristi za izračunavanje podataka o posjetiteljima, sesijama, kampanjama i praćenje korištenja web mjesta za analitičko izvješće. Kolačići anonimno pohranjuju podatke i dodjeljuju slučajno generirani broj za identificiranje jedinstvenih posjetitelja. 2 Godine Analitika
_gid Ovaj kolačić instalirao je Google Analytics. Kolačić se koristi za pohranu podataka o tome kako posjetitelji koriste web stranicu i pomaže u stvaranju analitike o tome kako web stranica radi. Prikupljeni podaci, uključujući broj posjetitelja, izvor odakle dolaze i stranice prikazane su u anonimnom obliku. 1 Dan Analitkika
_gat Ove kolačiće instalira Google Analytics kako bi smanjio stopu zahtjeva i kako bi se ograničio skup podataka na web lokacijama s velikim prometom. 1 Minuta Performanse