Proizvodi i sredstva za kemijsku obradu površina Inox-a

Voestalpine BÖHLER weldCare AB

Posjetite i naš webshop

 

1. OTOPINA ZA ČIŠĆENJE – AVESTA 401
Sredstvo za uklanjanje organskih onečišćenja s površine nehrđajućih čelika prije obrade “bajcanjem”, ili u slučaju kontaminacije proizvoda uljem, mašću i sl. Djelomično uklanja koroziju i svjetli površinu.

2. PASTA ZA “BAJCANJE” – AVESTA 101
Klasično sredstvo za nagrizanje – “bajcanje” prvenstveno zavarenih spojeva od Cr-Ni čelika s ciljem uklanjanja područja pobojenosti. Lako se nanosi kistom s obzirom da ima gustoču paste.

3. PASTA ZA “BAJCANJE” BLUE ONE – AVESTA 130
I TEKUČINA ZA RASPRŠIVANJE AVESTA 230

pasta za obradu i čišćenje srednje teških zavarenih spojeva od Cr-Ni čelika “bajcanjem” takvog kemijskog sastava koji osigurava dobru obradu, a da je u isto vrijeme smanjena količina otrovnih plinova koji se razvijaju prilikom obrade. Tako na primjer pri obradi zavarenog spoja čelika W.Nr. 14316 ta je emisija otrovnih plinova poput NOx-a smanjena na 70 – 90%.

4. PASTA ZA “BAJCANJE” – GREEN ONE – AVESTA 120
I TEKUĆINA ZA RASPRŠIVANJE AVESTA 220

Jedinstvena, patentirana, neotrovna pasta za obradu srednje lakih površina zavarenog spoja Inox-a. Prvenstveno razvijena za obradu zavarenih spojeva izvedenih TIG postupkom na Inox-u kvaliteta AISI 304. Pomoću ove paste, kao i cjele serije proizvoda “Green one” moguće je postići optimalna svojstva korozijske postojanosti i u isto vrijeme zadržati izgled površine sjajnim. Prilikom obrade površine zavarenog spoja izvedenog TIG postupkom na Inox-u kvalitete AISI 304 ne dolazi do nastanka otrovnih plinova NOx-a i HF-a, a emisija tih štetnih tvari smanjuje se i do 90%. Osim toga ovakva manje toksična pasta lakša je za rukovanje, distribuciju kao i škladištenje.

5. PASTA ZA “BAJCANJE” RED ONE – AVESTA 140
I TEKUĆINA ZA RASPRŠIVANJE AVESTA 240

Pasta za obradu visokolegiranih nehrđajućih čelika teških zavara i vruče valjane površine. Primjenom ove paste smanjuje se emisija toksičnih isparenja NOx i do 50%.

6. OTOPINA ZA PASIVIRANJE – AVESTA 601
Osigurana postizanje korozijske otpornosti nakon mehaničke obrade površine postupcima sačmarenja, brušenja, poliranja itd. jer dovodi do obnavljanja i osnaživanja pasivnog filma na kojem se temelji korozijska postojanost Inox čelika. Ponekad se primjenjuje i nakon kemijske obrade površine. Upotreba prskanjem, uranjanjem u kadi ili kistom.

7. OTOPINA ZA NEUTRALIZACIJU – AVESTA 501 / 502
Upotrebljava se za neutralizaciju otpadnih voda nakon kemijske obrade sredstvima za “bajcanje” radi regulacije pH vrijednosti i za odstranjivanje metala iz otpadne vode.

8. SPREJ ZA PRVU POMOĆ – AVESTA 910
Je nova jedinstvena otopina za prvu pomoć. Za apsorbiranje manjeg prskanja proizvoda za čišćenje. Prikladan je za tretiranje kože i za tretiranje očiju.

9. PUMPA ZA SPREJ ZA ČIŠĆENJE – AVESTA SP-25
S niskim pritiskom i membranom od dijelova otpornih na kiselinu prilagođenom za prskanje gelova za čišćenje kemikalija.

10. ZAŠTITNO ODJELO ZA ČIŠĆENJE – AVESTA 905

*Uz proizvode izdajemo i sigurnosno-tehničke listove na hrvatskom jeziku.

Proizvodi i sredstva za kemijsku obradu Inox površina

 

 

Pogledajte i Održavanje Inox površina | Posjetite naš webshop